Onze dirigent
Ridzert Beetstra werd in 1979 geboren in Stiens en groeide daar ook op.
Vanaf zijn zevende jaar volgde hij muzieklessen op diverse instrumenten, zoals bugel, trombone en gitaar.

Ridzert maakte als scholier van 17 jaar zijn debuut als dirigent bij het ad hoc schoolorkest van het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé. Hij volgde later directielessen bij Piebe Bakker en ging vanaf 2003 actief aan de slag als dirigent van korpsen en koren.

Op dit moment dirigeert Ridzert drie koren: Gospelgroep ‘God Unlimited’ uit Hallum/Marrum, Shanty-koor ‘De Koekefretters’ uit Hallum en Gospelgroep ‘The Joysingers’ uit Oenkerk. Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd als dirigent voor kortlopende projecten.

Naast het dirigeren is Ridzert als musicus verbonden aan de Protestantse Gemeente Stiens en bespeelt hij bij diverse ensembles een waslijst aan instrumenten.
Bovendien geeft hij muzieklessen voor diverse instrumenten, te weten: gitaar, basgitaar, slagwerk en koperen blaasinstrumenten.

Al deze activiteiten heeft Ridzert sinds 2005 ondergebracht in zijn bedrijf-aan-huis ‘Ridzert Beetstra Muziek’, waar hij ook muziekinstrumenten, professionele geluidsapparatuur en bladmuziek verkoopt.